Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цанко Цанков организира плувен маратон в Бургас

Цанко Цанков очаква да има много желаещи да участват в маратона.
Снимка: Личен архив

Голям международен плувен маратон ще се състои в Бургас а 28 август. Състезанието се организира от световния рекордьор Цанко Цанков и ще бъде в акваторията на Морска гара в Бургас.

Регистрацията на участниците е в ход, като над 100 души вече са се записали за двете предвидени дистанции - на 2000 метра и на 4000 метра. Наградният фонд е в размер на 3400 лева.

Заявки са подадени от български и чуждестранни състезатели, като се очаква и германски плувци да пристигнат в Бургас, за да се включат в стартовете.

Много предметни награди и изненади са подготвили организаторите на събитието за всички, които ще плуват, като ще има и игри с публиката в съботния ден.

"Стартът на маратона ще бъде даден в 16:00 часа на 28 август, като плувният маратон Port-Burgas се организира от Клуб по плувни спортове "Победа", със съдействието на Община Бургас, Пристанище Бургас и Военноморските сили на Република България.

Мястото на Морска гара е идеално за плуване, водата е много топла и чиста. Перфектни условия за всички, които ще вземат участие. Трасето е готово и може да се види в специално направения сайт за събитието - www. burgasmarathon.com. В него е и формата за заявка, така че всеки, който иска, може да се запише предварително. Не е нужно да бъдат професионални плувци, идеята е да направим мащабен маратон, подходящ за всички възрасти. На място и в деня на състезанието също ще може да се направи заявка.

От 12:00 часа ще има специална шатра до старта, на която ще има възможност да се запише всеки желаещ. Много сериозна организация сме направили и дано времето да бъде с нас", заяви Цанко Цанков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна