Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Михайлов се срещна с Александър Чеферин

Михайлов и Чеферин по време на срещата в Киев.
Снимка: БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов проведе работна среща с ръководителя на европейския футбол Александър Чеферин по време на честванията на 30-ата годишнина от създаването на Футболната асоциация на Украйна в Киев, съобщиха от БФС. Михайлов и изпълнителният директор Борислав Попов бяха сред официалните гости на събитието, събрало на едно място елита на европейския и световния футбол.

В разговора си президентите на БФС и УЕФА обсъдиха перспективите пред българския футбол и се обединиха около тезата, че залегналите във визията на настоящето ръководство промени и проекти гарантират прогреса на най-популярния спорт у нас.

Преди официалната церемония с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, Борислав Михайлов бе част от кръгла маса редом с представители на Борда на ФИФА, висши ръководители на УЕФА, както и президентите на футболните асоциации на Кипър, Полша, Литва, Латвия и Молдова, като на срещата бе обсъдено развитието на играта в контекста на актуалните предизвикателства в глобален мащаб. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени