Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Би Би Си възстанови излъчванията си от Русия след "внимателно обмисляне"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Журналистите на Би Би Си в Русия подновиха работа. Това става няколко дни, след като те преустановиха дейността си веднага след въвеждането на нов строг медиен закон в Русия.

Приетият от руската Дума закон определя до 15 години затвор за всеки, който разпространява фалшиви новини за руските въоръжени сили. Много други западни медии също незабавно прекратиха излъчванията си от страната. 

Във вторник от "Ню Йорк таймс" съобщиха, че изтеглят персонала си от Русия. 

От Би Би Си заявиха, че са решили да подновят работата си след "внимателно обмислянe". "Ще отразяваме събитията независимо и безпристрастно, придържайки се към нашата стриктна редакционна политика, като сигурността на нашия персонал в Русия си остава приоритет номер едно", се казва в декларация на медията. 

Достъпът до интернет страници на Би Би Си бе ограничен в Русия, а Кремъл свали от ефир Световните служби на корпорацията през уикенда. Говорител на Би Би Си заяви, че медията съжалява, че нейната руска аудитория е била лишена от достъп до новини, на които може да вярва по време, когато има най-голяма нужда от това.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени