Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианка е първата полуфиналистка в Париж

Мартина Травизан записа десета поредна победа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианката Мартина Тревизан се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнирите от Големия шлем, след като победи в мач между левичарки Лейла Фернандес (Канада) с 6:2, 6:7(3), 6:3 на Откритото първенство на Франция по тенис.

28-годишната Мартина се възползва от физическите проблеми на поставената под номер 17 Фернандес, за да триумфира след 2:21 часа игра и да стане първата полуфиналска в състезанието.

Тревизан доминираше в първия сет, който взе с пробиви на старта му и в седмия гейм. Във втората част тя навакса пасив от 1:3, а при 5:4 сервираше за победата и имаше мачбол, но не се възползва и допусна обрат след 3:7 точки в тайбрека.

В третия сет италианката дръпна с 4:0 и това се оказа решаващо.

Тревизан е в серия от десет поредни победи, след като на 21 май в Рабат (Мароко) спечели първата си титла в Тура Силната серия означава, че тя вече си гарантира първо влизане в топ 30 на световната ранглиста. 

"Бях толкова близо до победата във втория сет, само на точка, но допуснах обрат. Хубавото беше, че това не ми повлия, запазих спокойствие, събрах се и направих страхотен старт на третата част. Щастлива съм. Трофеят в Рабат беше много специален за мен. Беше прекрасен край на една седмица, която ми донесе първа титла. Пристигнах тук пълна с енергия и  самочувствие. В момента се наслаждавам на тениса. Радвам се, че всичко се развива отлично", коментира Тревизан, която стана първата италианка на полуфинал на "Ролан Гарос" след Сара Ерани през 2013 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна