Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоя Милевски призова публиката да бъде коректна

Благоя Милевски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Интересува ме само спортната страна на предстоящия мач с България и затова призовавам публиката да бъде коректна. Моето лично отношение и това на федерацията е да гледаме на този мач само от спортна гледна точка”, призова селекционерът на национален отбор по футбол на Република Северна Македония Благоя Милевски, преди днешната среща от група "C4" на футболния турнир Лига на нациите.

Милевски подчерта, че българите са се държали изключително коректно като домакини в първата среща в Разград. „След първия мач благодарих на България за приема, който получихме. Сега остава да се представим в подобаващо като домакини”, казва той, цитиран от спортните медии в Северна Македония.

По думите му след смяната на селекционера ни е било наистина трудно да анализира съперника,  затова остава фокусиран върху отбора на Северна Македония, чиято цел е да покаже, че загубата от Грузия е случайност. 

Капитанът Енис Барди е оптимист, че атаката на отбора ще проработи и отборът ще се постигне положителен резултат.

„След поражението в Грузия беше трудно. Не е добре, когато губиш, но продължаваме напред. Имаме още един шанс да покажем, че този резултат в Грузия не показва реалната картина. Имаме много нови играчи, трябва време да опознаем част от отбора. Знаем собствената си цел - да се класираме за Европейското първенство. Трябва да изчакаме, младите имат нужда от време за адаптация. Мисля, че имаме добро поколение футболисти”, каза Барди.

Мачът ще се играе в понеделник  от 21:45 часа на стадион "Тоше Проески" в Скопие.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна