Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПФК Ботев (Пд) пуснаха жалба срещу съдийството в мача с Левски

Момент от двубоя между Левски (в сини екипи) и Ботев (Пловдив).
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ПФК Ботев (Пловдив) е пуснало жалба срещу съдийството в двубоя срещу Левски, съобщиха от клуба. "Канарчетата" загубиха срещата от 13-ия кръг на Първа лига с 0:1, но имат претенции за неправилно отменен изравнителен гол на Николай Минков.

Главният съдия Станимир Тренчев не призна попадението след намесата на системата ВАР, тъй като прецени, че Елвис Ману е извършил нарушение срещу Цунами малко преди завършващия изстрел на Минков. 

От Ботев обявиха, че след срещата в клуба са постъпили голям брой съобщения от фенове с молба "ръководството да защити отбора от съдийски грешки и предубедена работа на реферите". "Жълто-черните" призоваха Българския футболен съюз да организира среща или семинар, на който представители на съдийската колегия да разяснят на клубовете някои от ключовите решения на реферите през сезона в Първа лига.

"След мача в София срещу Левски изпратихме официална жалба до БФС. Освен това открито и публично молим БФС да организира среща или семинар, на който представители на съдийската колегия да ни разяснят някои ключови решения на реферите, които несъмнено повлияха на редица срещи през този сезон. Ние предлагаме подобни срещи да станат редовни. Всички клубове имат право да получат отговори на своите въпроси, за да ги предадат на феновете и да им докладват.

Още веднъж подчертаваме, че всеки може да сгреши. Но грешките трябва да се приемат и да се работи върху отстраняването им. Нека свършим тази работа заедно. От това се интересуват абсолютно всички клубове и фенове в цяла България. Виждаме и разбираме ситуацията в българския футбол отвътре - и сме сигурни, че в близко бъдеще всичко трябва да се промени драматично към по-добро, иначе няма да се налага да говорим за успехи на българските клубове и българския национален отбор на европейската сцена.", се казва в официалната позиция на ръководството на Ботев (Пловдив).


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна