Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колоездач атакува рекорд за едночасово каране на писта

Николай Генов
Снимка: Личен архив

Пловдивският колоездач Николай Генов ще направи опит да подобри националния рекорд за едночасово каране на писта. 25-годишният състезател на Колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ ще пробва да измине възможно най-дълго разстояние в рамките на 60 минути. Опитът ще започне в сряда (12 октомври) точно в 12:00 часа в зала "Колодрума" в Пловдив.

„Надявам се да постигна едно добро и оптимално време. Едночасовият рекорд е доста тежко физическо и психическо изпитание, защото в продължение на 1 час оставаш сам със себе си и там разчиташ единствено на собствените си възможности. Много по-различно е от състезанията в шосейното колоездене, когато можеш да разчиташ на съотборниците си. Надявам се утре да успея да зарадвам моите близки, приятели и познати. Те винаги са били голяма мотивация за мен и ми дават увереност, че имам сили да подобря този рекорд.“ , заяви пред БТА Генов.

Досегашният рекорд за едночасова езда е дело на друг национален състезател - Мартин Папанов от КК "Несебър". На 1 октомври миналата година отново в „Колодрума“ Папанов навъртя 190 обиколки на пистата, като измина обща дистанция от 47 километра и 470 метра за 60 минути.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна