Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин спечели кратката програма за приз "Виктория"

Александра Фейгин

Александра Фейгин спечели кратката програма при жените на държавния турнир по фигурно пързаляне Купа приз "Виктория". Състезанието се провежда в Зимния дворец в София и се излъчва в ютюб канала на Българската федерация по кънки.

Най-добрата българска състезателка от клуб "Танци на лед Денкова-Стависки" получи за новата си композиция 60.24 точки, от които 32.63 за технически елементи и 27.61 за компоненти на програмата.

На второ място се нареди Ивелина Байчева (Елит) с 57.46 точки, а трета е Кристина Григорова (Денкова-Стависки) с 54.56 точки.

При мъжете кратката програма спечели Беат Шюмперли (Елит) с 57.43 точки, а след него остана Александър Златков (Елит) с 57.33 точки.

Киара Христова (Денкова-Стависки) поведе в класирането при девойките с 48.09 точки, следвана от съотборничката си Криста Георгиева с 39.48 точки и Марина Николова (Елит) с 38.58 точки.

При юношите втори клас победител в кратката програма е Александър Качамаков (Одесос) с 32.96 точки, а втори се нареди Росен Пеев (Славия) с 32.17 точки.

Волната програма при мъжете, жените, юношите и девойките е по-късно тази вечер в Зимния дворец в столицата.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна