Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков и Глушков се включиха в благотворителен търг

Александър Везенков
Снимка: ФИБА

Един от най-добрите баскетболисти в Европа в момента и няколкократен МВП в Евролигата през този сезон Александър Везенков и президентът на БФБаскетбол и единствен българин, играл в НБА до момента, Георги Глушков са сред звездните спортисти, които се включиха в благотворителния търг на Фондация Рестарт.

Целта на онлайн инициативата е набиране на средства за създаването на спортен център за възстановяване на хора с онкологични заболявания.

Феновете на спорта ще могат да наддават за екип на българския национален отбор с автограф от един от най-добрите спортисти у нас и част от Идеалния отбор на Евролигата за 2022 година Везенков, а също и за официалната топка, с която той и съотборниците му от националния отбор играха последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2025 през лятото, също специално разписана от звездата на Олимпиакос. Георги Глушков участва в търга също с топка с автограф.

Сред предметите има включени и артикули от сферата на изкуството и културата, дарени в името на каузата.

Търгът ще продължи до 23.59 часа на 23 ноември (сряда). Наддаването се осъществява чрез коментар под снимката на съответния артикул. Анонимно наддаване е позволено чрез лично съобщение до страницата на фондация "РеСтарт", което ще бъде публикувано като коментар от името на фондацията. След изтичане на срока ще се свържем с предложилия най-високата сума. За да получите артикула, е необходимо да предоставите платежно нареждане до дарителската сметка на фондацията:

Обединена българска банка АД

Фондация Рестарт

IBAN: BG18UBBS80021031306650

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение

Предаването на артикулите може да бъде лично или чрез куриер за сметка на дарителя.

Организаторите и екипът на БФБаскетбол благодарят предварително на всички големи сърца, които ще помогнат за поредната голяма отборна победа - изграждането на спортен център за възстановяване на онкоболни.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна