Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Кузманов отпадна в Брест

Димитър Кузманов
Снимка: Sofia Open/LAP.bg

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна на чалънджъра в зала в Брест, Франция, който е от категория 90.

На връх имения си ден той отстъпи в равностоен мач на третия поставен представител на домакините Грегоар Барер със 7:6(7), 4:6, 5:7 след повече от 2 часа и половина игра.

В началото Мико проби за 2:1, но допусна рибрейк при 4:4. После се стигна до тайбрек. В него 29-годишният пловдивчанин губеше с 3:6 точки, но отрази трите сетбола, а после и още един. На свой ред Кузманов стигна до точка за спечелване на частта и ликува, след като топката от форхенд на Барер се спря в мрежата.

В следващия сет българинът спечели подаването си в дългия пети гейм, в който трябваше да отрази три точки за пробив. Барер направи брейк за 4:3, когато бекхендът на Димитър излезе в аут. В десетия гейм французинът сервира успешно за изравняване на частите.

Кузманов започна решителния сет с пробив за 2:0, като реализира третата си възможност. След това затвърди с гейм на нула. Барер върна брейка при 2:3 след форхенд в аут на българина, който след това удари ракетата си в корта. В 11-ия гейм французинът успя да пробие за 6:5 и след това сервираше за победата. Той поведе с 40:15 и реализира първия си мачбол.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна