Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НБЛ се включи в кампанията "Да дарим усмивка"

С такива тениски ще се появят на паркета баскетболистите.
Снимка: БФБ

Със специални, ръчно рисувани тениски, с които ще демонстрират съпричастността си с каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”, ще излязат всички състезатели в мачовете от деветия кръг на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Отборите ще засвидетелстват подкрепата си към благородната кауза в срещите на 7 и 8 декември. Под мотото „Да дарим усмивка“ ще преминат двубоите Ямбол – ЦСКА, Академик (Пловдив) – Левски, Шумен – Балкан и Спартак (Плевен) – Рилски спортист.

По традиция във всеки сезон Националната баскетболна лига посвещава редица свои мачове на благотворителна кауза. Тази година най-добрите клубове и баскетболисти у нас ще насочат вниманието и към националната инициатива „Да се запознаем“, която обединява усилията на проекта „Различните деца на България“ и фондация „Можем заедно“ за изграждане на атмосфера на толерантност и приемане на децата и възрастните със специални потребности и тяхната интеграция в обществения живот.

Благотворителното коледно събитие „Да дарим усмивка за Коледа” е част от дейността на Сдружение „Да дарим усмивка”.  Празникът ще се проведе на 10 декември 2022 година в зала „Триадица” с подкрепата на Българската федерация по баскетбол. Над 100 деца ще получат подаръци от Дядо Коледа, ще има фокуси, песни, танци, работилници за сладки и много, много изненади. Специални гости ще бъдат шампионите на ФАФА и Слав Петков, както и играчи от националния отбор на България по баскетбол на колички.

Кампанията на „Да дарим усмивка за Коледа”  ще продължи до Коледа (25.12.2022 г.). Ще се събират средства, с които да се подкрепят работата на проекта „Различните деца на България” – благодарение, на който в много градове в страната вече има люлки за деца със специални потребности.

Можете да дарите усмивки като подкрепите „Различните деца на България”

Банкова сметка:

Получател: Сдружение "Да дарим усмивка"

Основание: „Различните деца на България”

Банкова сметка: BG91UBBS80021026839650


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна