Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не пуснали Клоп да посети Бекер в затвора

Юрген Клоп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е искал да посети легендарния бивш тенисист Борис Бекер по време на престоя му в британски затвор, за да предложи подкрепата си, съобщи ДПА.

Това разкри Бекер в интервюто си за германския телевизионен канал Сат1, след като бе освободен и депортиран в родината си. Бекер излежа осем месеца от присъдата си. Носителят на шест титли от Големия шлем обяви, че британските власти не са позволили на футболния треньор, негов сънародник, да му дойде на свиждане заради опасения, че това би било риск за сигурността. Клоп също потвърди за желанието си в изказване пред германския вестник „Билд“.

„За мен беше много важно да подкрепя Борис, за да знае, че няма да го оставим“, заяви Юрген Клоп.

55-годишният бивш тенисист бе осъден на две години половина затвор в края на април в Лондон за укриване на активи на стойност милиони от назначените му синдици.

Клоп добави, че е бил голям фен на бившия елитен тенисист и е следял кариерата му като професионален състезател. Двамата се срещнали за първи път преди 7 години по време на турнира Уимбълдън.

„Прекарахме чудесна вечер тогава и се забавлявахме много“, разказа треньорът, който е говорил с Бекер в затвора по телефона и го е призовал да напише книга за преживяното, както и е отправил покана да наблюдава мач на Ливърпул.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна