Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София приема кръг от СК по естетическа гимнастика

Национален отбор по естетическа групова гимнастика - жени
Снимка: Светослав Табаков

България ще бъде домакин на кръг от Световната купа по естетическа групова гимнастика в края на месец март в София, обявиха от нашата федерация.

Надпреварата ще се проведе от 30 март до 2 април и ще бъде в столицата, след като на 28 декември Дубай отказа да организира състезанието.

Световната купа ще се проведе в "Асикс Арена", а националните отбори за жени и за девойки вече започнаха подготовка за турнира и изработване на новите съчетания.

По стечение на обстоятелствата Световната купа по естетическа гимнастика в София ще съвпадне като дати във Световната купа по художествена гимнастика, която ще се състои в "Арена София".

Националният отбор за жени в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Дария Капсъзова, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова, Сибила Кърпачева и Рада Куатли спечели световната титла в края на месец ноември в Грац (Австрия), а девойките Дария Войнова, Никол Златкова, Кристияна Дойчева, Мария Стаменова, Никол Ангелова, Рая Сръндева, Симона Берова, Катрин Тасева и Никол Стоянова завоюваха сребърни отличия.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна