Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват главата на френския футбол за сексуален тормоз

Льо Грае (вдясно) и Дешан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Беше даден ход на разследване за сексуален и морален тормоз срещу президента на Френската футболна федерация Ноел льо Грае, съобщи Франс прес във вторник.

Това разследване започна след свидетелските показания на Соня Суид, която е агент на няколко национални френски футболистки, които бяха събрани от служители на Генералната инспекция по образование, спорт и изследване, според вестник "Льо Монд".

Соня Суид обяви публично миналата седмица пред вестник "Екип" и радио RMC сексисткото поведение на президента на ФФФ от 2011 година.
"Той ми каза на четири очи в апартамента му, съвсем ясно, че ако искам да ми помогне, трябва да мина през леглото му", потвърди тя.

Като говори за професионалните си контакти с президента на френския футбол, тя обясни, че всеки път е имала усещането, че "единственото нещо, което го интересува, извинявам се, че говоря вулгарно, са гърдите и задника ми".

На 11 януари Ноел льо Грае бе "замразен" като президент на федерацията от Изпълнителния комитет.

Министърът на спорта Амели Удиа-Кастера заяви, че е наясно с обвиненията, но не иска засега да говори по случая.

"С изненада се запознат с материала в "Льо Монд", който се занимава със случая", коментира Льо Грае в декларация, разпространена от Франс прес.

"На този етап не съм запознат нито с действиета, за които не упрекват, нито пората, които го правят", добави той. "Изненадвам се, че информацията излизат преди да се запознаят с обвиненията и да ги коментирам", каза още Льо Грае.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени