Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Купата на България по волейбол за мъже започва утре в Пазарджик

Снимка: ВК Хебър

Пазарджик ще бъдe  домакин на Купата на България по волейбол за мъже  от утре до 22 януари. Турнирът ще се проведе в спортна зала "Васил Левски" и в него ще участват осем отбора.

Днес на съвместна пресконференция с кмета на Пазарджик Тодор Попов председателят на Националната волейболна лига Живко Желев благодари на Община Пазарджик, че за пореден път се ангажира с организирането на финалния турнир за Купа България.

"Това е едно събитие, което е знаково за Националната волейболна лига и любителите на волейбола в държавата ни. Пазарджик е град, който показа през последните години, че има страхотна традиция в организирането на подобни мероприятия и има страхотна публика. Надяваме се тази година да зарадваме отново всички фенове, както с добра игра, така и с положителни емоции", посочи Желев. 

"За втори път ще домакинстваме тази купа и с това, което правим през последните години нашето желание е да дадем добрия пример. Радвам се, че тази година първенството е още по-интересно, всички отбори са вдигнали нивото, което още повече е радващо, защото това беше нашата идея преди време: да покажем, че и български отбори също могат да играят добре, не само в България, но и в чужбина", каза кметът Попов. 

Програмата на турнира започва на 20 януари в 12:30 часа с четвъртфинала между ЦСКА и Дея. В същият ден са срещите Монтана - Берое, Хебър - Черно море и Левски - Нефтохимик. 

Финалната срещи е на 22 януари.

Хебър е настоящият носител на Купата на България след като през януари 2022 година победи с 3:1 Нефтохимик. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени