Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Митева и Любомир Каримански се целят в 10% от гласовете

Любомир Каримански (вторият отляво надясно) и Ива Митева (вдясно) обявиха политическия си проект
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на парламента Ива Митева и бившият председател на Финансовата комисия в две Народни събрания Любомир Каримански – и двамата знакови лица на „Има такъв народ“, представиха своя нов политически проект. Коалиция „Заедно“ ще се състои от четири партии, които досега не са участвали в управлението.

Новото обединение се позиционира в център-дясно, ще търси подкрепа от негласуващите български граждани и очаква резултат от 10 % на вота.

На въпрос дали би приела партньорство с ГЕРБ и ДПС, Митева отговори, че във „всяка парламентарна група има способни хора“.

"Мисля, че след две години разпад и хаос е необходимо в момента съгласие, необходими са компромиси, повече съмишленици, за да се справим с този хаос. Вратата на хаоса трябва да бъде наистина вече затворена. Времето на червените линии изтече. Да, ако ДБ и ПП имат необходимите гласове и не им достига малко, естествено, че ще преговаряме с тях".

Политическите ни послания ще са на основата на икономически решения, подчерта Любомир Каримански:

"Поставяме началото на нов тип политика, която да постави края на политическата безпътица. В момента се намираме в капана на настоящите политически партии и интересите им и те не кореспондират по никакъв начин с дневния ред на обикновения човек. А той има нужда от спиране на обедняването чрез икономически устойчивост, от доходи, които да догонват наистина европееца".


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени