Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни опашки за прекосяване на Ламанша от Великобритания към Франция, чака се по 16 часа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Операторите на фериботи в Ламанша започнаха допълнителни курсове през нощта, за да се справят с огромните задръствания заради увеличения брой пътуващи от Обединеното кралство към Франция, прадава АФП. Има забавяния по около 16 часа, отбелязва агенцията.

В неделя министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Суела Брейвърман отхвърли коментарите, че закъсненията в началото пътуванията за католическия Великден са "неблагоприятен ефект от Брекзит", който сложи край на свободното движение от Великобритания към страните членки на Европейския съюз.

Въпреки допълнителните курсове властите в пристанище Довър на южното крайбрежие на Англия заявиха, че пътниците в автобусите все още могат да чакат до осем часа, преди да успеят да се качат на ферибота.

„Допълнителните плавания помогнаха за освобождаването на част от трафика, въпреки че в момента и двата (фериботни оператора) DFDS и P&O имат две пълни ленти за автобуси в пристанището преди френския граничен контрол, с време за обработка от около 4,5 часа“, каза говорител на пристанището.

"В момента очакваното общо време е от шест до осем часа“, добави той.

По-рано от пристанището съобщиха, че закъсненията, започнали в петък, са засегнали пътниците в автобусите, като автомобилният и товарен трафик се обработват стабилно без неоправдани проблеми.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна