Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал и Манчестър Сити повтарят полуфинала от 2022 г.

Карим Бензема ликува на 4 май 2022 г., след като е вкарал за Реал за 3:1 срещу Сити.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионската лига се завръща с първите полуфинални сблъсъци от сезон 2022/23. Програмата ще открият действащият носител на трофея Реал (Мадрид) и първенецът на Англия Манчестър Сити, които се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време.

Двата отбора се срещнаха на същата фаза в турнира през изминалата кампания. Тогава Кралският клуб елиминира съпротивата на „гражданите“ след голяма драма в реванша на „Сантяго Бернабеу“. Първият двубой на „Етихад“ завърши с успех на Сити с 4:3, като мадридчани имаха късмет да не загубят с по-голям резултат. Във втория мач в испанската столица играчите на Пеп Гуардиола водеха с 1:0 до самия край, когато шокиращо за мнозина, на фона и на развитието на срещата, инкасираха два късни гола от Родриго, а след това и попадение на Карим Бензема от дузпа, което сложи край на участието им в надпреварата.

Сега двата гранда пак са фаворити за короната, но докато Реал е рекордьор с 14 отличия, то Сити продължава да търси първи трофей от съревнованието. „Гражданите“ бяха най-близо до купата през 2021, когато загубиха финала от Челси. Основният коз на манчестърци този път се казва Ерлинг Холанд. Норвежката машина за голове чупи рекорд след рекорд, като ще бъде сериозно предизвикателство за отбраната на Реал. Възпитаниците на Гуардиола са в страхотна серия напоследък именно благодарение на него, като спечелиха последните си десет мача във Висшата лига.

"Пристигаме тук пределно мотивирани - заяви Гуардиола на пресконференцията вчера.-  Начинът, по който играем, е наистина добър. Не сме тук за отмъщение, просто искаме да стигнем до финала и Реал е още едно препятствие за нас. Един ден ще спечелим титлата. Идваме тук този сезон, за да го направим. Това не се случи миналата година, защото играхме срещу Реал. Този отбор знае точно какво трябва да направи в този турнир. Знам със сигурност, че всичко ще се реши в Манчестър".

В другия полуфинал в сряда играят Милан и Интер.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна