Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов и Лазаров ще играят в основната схема в София

Кузманов (вляво) и Лазаров получиха "уайлд кард" за основата схема.
Снимка: Любомир Тодоров

Двама българи получиха "уайлд кард" за основната схема на единично а АТР 250 тенис турнира в София, който ще се проведе от 4 до 11 ноември в столицата.

С покани в основната схема влизат Димитър Кузманов и Александър Лазаров. За квалификациите покани получиха Янаки Милев и Адриан Андреев, обяви директорът на турнира Орлин Станойчев.


Димитър Кузманов е единственият тенисист, участвал във всички издания на Sofia Open. Именно на този турнир той постигна най-голямата победа в кариерата си, надигравайки през 2021 г. Лоренцо Музети. Мико е рекордьор и по победи (24) на сингъл за България в Купа „Дейвис“.

През миналата Александър Лазаров стигна осминафинал след победа над участника в NextGen финалите Иржи Лехечка, а след това бе на две точки от победата срещу Лоренцо Музети. През май тази година Алекс скъса ахилес, но само четири месеца по-късно бе на корта за България в мача срещу Казахстан.

"За основна схема на сингъл "уайлд кард" получават Димитър Кузманов и Александър Лазаров, а за квалификациите Янаки Милев и Адриан Андреев. 

На двойки покани ще имат Александър Донски и Лазаров, както и Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Все национали, познавате ги добре от последната им среща с Казахстан за Купа "Дейвис", където много малко не ни достигна да спечелим. Но момчетата всички се представиха много добре, те заслужават и искам да им пожелая успех и много добро представяне на турнира", добави Станойчев.

"Селекцията я направихме като дискутирахме, провеждахме разговори не веднъж. Следя изцяло и много изкъсо момчетата в каква спортна форма са, в какво физическо състояние са и се радвам, че достигнаме до един общ отговор и решение на този въпрос с турнирния директор Орлин Станойчев, че тези момчета, който участват за националния отбор и от моя страна са приоритетни, имат шанса и възможността на участват и на "София Оупън" и да покажат най-доброто от себе си", добави капитанът на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов.

Станойчев поясни, че Григор Димитров е бил поканен да играе в София, но неговият щаб е отклонил поканата, защото за него сезонът приключвал с турнира в Париж. Също така талантливият юноша Илиян Радулов е отказал "уайлд кард". Той отскоро има за мениджър Георги Стоименов, който е импресарио и на Димитров.

Третата покана за основната схема ще бъде дадена на чужденец, каза още Орлин Станойчев.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна