Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА извади от нарядите съдията на ВАР на ПСЖ - Нюкасъл

Мбапе се моли на съдията за дузпа, каквато впоследствие получи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдията на системата за видеоповторения (ВАР) беше изваден от нарядите на Шампионската лига за днес, след като снощи имаше ключова роля при отсъждането на спорна дузпа в полза на Пари Сен Жермен, от която французите стигнаха до 1:1 в осмата минута на добавеното време при домакинството си на Нюкасъл в мач от петия кръг в група F на надпреварата, съобщи АП.

Полякът Томаш Квятковски, беше назначен за ВАР съдия на двубоя между Реал Сосиедад и ФК Залцбург тази вечер от 22:00 часа в Сан Себастиан, но е заменен от германеца Марко Фриц.  

Квятковски алармира към сънародника си и главен рефер на двубоя в Париж Шимон Марчиняк за ситуация в наказателното поле на Нюкасъл, при която след центриране на Усман Дембеле топката се отклони от гърдите на Тино Ливраменто, след което докосна ръката на защитника на гостите. Първоначално Марчиняк, който ръководи финала насСветовното първенство в Катар 2022 между Аржентина и Франция, както и последния мач за трофея в Шампионската лига между Манчестър Сити и Интер, пусна играта да продължи, но в последствие беше посъветван от ВАР асистента си да преразгледа положението и все пак посочи бялата точка, от която Килиан Мбапе изравни.

В препоръките на УЕФА от април тази година, обаче, ясно се казва, че "няма нарушение на правилата, ако играч докосне топката с ръка, след като преди това тя се е отклонила от част от тялото му, особено когато не отива директно към вратата". Именно според тази трактовка наказателен удар не е трябвало да бъде отсъждан. 

От УЕФА отказаха коментар, позовавайки се на политиката си да не коментират съдийски решения по време на мачове.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна