Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сводката на КАТ: 34-има шофьори с алкохол

Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 34 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 20 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 14 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. 

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, други шестима са отказали да бъдат тествани.

При специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 12 114 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 11 658 водачи и пътници. Съставени са 3018 фиша и 668 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Седем тежки катастрофи са станали на територията на България през изминалото денонощие, съобщи по-рано днес МВР на сайта си. В пътните инциденти шестима души са пострадали, а един човек е загинал. В София са станали 14 леки пътнотранспортни произшествия.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна