Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С тържествен водосвет беше открито възстановеното Районно управление на полицията във Вършец

Снимка: Любомир Андреев

128 сигналите за нарушения на изборното законодателство до момента са подадени към Министерството на вътрешните работи. На територията на област Монтана досега са регистрирани само два.

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов във Вършец. Там той откри възстановеното полицейско управление, което през последните две години работи като участък. Полицаите отговарят за сигурността на над 8000 души население в общината и за 50 000 гости годишно на курортното градче.
На местните избори криминалният контингент  е по-активен относно нарушаване на изборните права на гражданите, каза министърът на вътрешните работи. По-малко от две седмици остават до изборите "две в едно" на 9 юни - за национален и европейски парламент.

"До момента са 128 сигналите, които са постъпили, образувани са 51 досъдебни производства за нарушаване на политическите права на гражданите. В днешния ден се извършва специализирана полицейска операция и в Сливен."

На територията на област Монтана сигналите са само два, каза директорът на Полицията старши комисар Пламен Томов. Първият - от Берковица, е недействителен, а другият е за Вършец и Лом:

"Този сигнал беше по-скоро, че евентуално ще се случват, а не, че в момента се случват нещата. Въпреки това ние си извършваме проверката, уведомили сме Районна прокуратура - Монтана, започнали сме незабавна проверка."


Няколко обвинения са повдигнати на заловения неправоспособен и дрогиран водач, който направи опит да избяга при полицейска гонка във Велико Търново тази нощ, допълни министър Калин Стоянов:
маме съчетание от няколко престъпления - неправоспособност, употреба на алкохол и наркотици, неподчинение. И тепърва ще бъде квалифицирано деянието, по което ще му бъде повдигнато обвинение."

Снимки -  Любомир Андреев. 
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна