Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж от Берковица, вероятно причинил смъртта свой роднина

Снимка: БТА

Задържаха мъж от Берковица, вероятно причинил смъртта на 60-годишен свой роднина. По видеозаписи е установено, че ден преди да почине, мъжът е бил ударен в главата с тояга. 
Полицаите от Берковица изясняват причините за смъртта. 
Вчера в управлението е постъпил сигнал от сина му, който изразил съмнения за причините за смъртта на баща си, открит починал на 24 май от роднини на терасата в дома му в Берковица, като за смъртта му било издадено съобщение от дежурен лекар във ФСМП - Берковица. 
След получения сигнал служители на РУП - Берковица провели оперативно-издирвателни мероприятия, при които открили видеозаписи, на които се виждало, че в деня преди смъртта друг мъж размахвал срещу него дървена тояга. 
Разпознатият по видеозаписите мъж, на 65 г. от Берковица, роднина на починалия, е задържан за срок до 24 ч. В снетите обяснения той признал, че му нанесъл три удара с дървената тояга. 
При извършената аутопсия на тялото от съдебен лекар не е установена точната причина за смъртта. По случая са иззети кръвни проби за хистология и е назначена съдебномедицинска експертиза. 
В Районното управление в Берковица е образувано досъдебно производство. 
По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна