Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханзи Флик подписа с Барселона за 2 години

Ханзи Флик
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският футболен клуб Барселона официално обяви привличането на Ханзи Флик за старши треньор на отбора. Договорът на бившия наставник на националния тим на Германия и Байерн е за две години. Той не бе водил отбор от уволнението си от държавния състав на родината си през септември 2023-а. Флик заменя на поста Шави Ернандес.

"Барселона и Ханзи Флик постигнаха споразумение германецът да стане треньор на първия отбор до 30 юни 2026 година. Новият треньор подписа договор в офисите на клуба, придружен от президента на Барселона Жоан Лапорта, първия вицепрезидент, отговарящ за спорта Рафаел Юсте и спортния директор на клуба Деко", се казва в изявлението на клубния сайт на на каталунците.

"Привличайки Ханзи Флик за треньор, Барселона избра човек, добре известен с интензивния и смел стил на игра, който му донесе голям успех на клубно и международно ниво, печелейки почти всичко, което може да се спечели в света на футбола", пишат от Барселона и допълват:

"Роден в Хайделберг, Германия през 1965 година, Флик започва своята треньорска кариера през 1996-а като играещ треньор във Виктория Баментал. През 2000 година той поема Хофенхайм, където остава пет сезона, преди да се премести в РБ Залцбург, за да стане част от треньорския щаб на Джовани Трапатони и Лотар Матеус."


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна