Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирана полицейска операция се провежда в Силистренско

Снимка: Незабравка Кирова

В рамките на специализирана полицейска операция, която се провежда на територията на Силистренска област, е задържано лице, издирвано с Европейска заповед за арест.

Близо 400 моторни превозни средства, преминали през изградените контролно-пропускателни пунктове на възлови места в региона, както и над 550 лица са били проверени до момента.


Полицейската операция основно е по противодействие на битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и срещу нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщи комисар Димо Василев, началник-отдел "Охранителна полиция".

"След направен анализ са насочени сили в определени населени места за проверка на магазини, заложни къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други обекти, за които може да се предположи, че могат да имат някаква съпричастност към търговията с вот.

Профилактирани са 17 лица от криминалния контингент. Съставени са 24 протокола за предупреждение. Съставяни са още 17 акта и 85 фиша, разкрити са седем престъпления".

комисар Димо ВасилевСпециализираната полицейска акция продължава.

Снимки -  Незабравка Кирова.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна