Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Росенов ще се боксира в Париж (обновено)

Радослав Росенов показва билета си за олимпийските игри.
Снимка: БФБокс

Радослав Росенов ще боксира на Игрите в Париж. 20-годишният национал извоюва мястото си на олимпийския ринг във френската столица, след като спечели квота от квалификацията в Банкок. Европейският вицешампион от Белград изигра страхотен мач и победи с пълно съдийско единодушие в категория до 63.5 килограма друг сребърен медалист от Сърбия – Александру Параскив (Молдова).

Росенов проведе отлично срещата и показа видимо превъзходство в хода и на трите рунда. Той се движеше много добре по ринга, вкарваше бързи и точни комбинации на по-здравия си съперник и заслужено стигна до успех с 5:0 съдийски гласа. Така националът на България се класира за полуфиналите, което му осигури и квота за Париж.

"Преди началото на турнира обещах да спечеля квота и сега съм безкрайно щастлив, че го направих. Смятам, че заслужавах да я взема още на предната квалификация, но тогава бях споходен от малшанс. Дадох всичко от себе си в Банкок и показах на какво съм способен. Радвам се, защото съперниците не бяха никак леки, но ги надиграх, всеки един по категоричен начин. Сега вече мога да мисля само за Олимпийските игри. Ще дам всичко от себе си, за да ви зарадвам и там с хубава игра, победи и медал“, заяви щастливият Росенов от Банкок.

Той е петият ни боксьор, който ще участва на Олимпийските игри. Той се присъедини към Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибаниес (57 кг) и Рами Киуан (71 кг), които също ще участват във френската столица.

Шанс да го направят имат още Златислава Чуканова и Петър Белберов. Те ще боксират утре на 1/8-финалите в Банкок. 

Европейската вицешампионка постигна днес трудна, но заслужена победа над Тайонис Седено (Венецуела) с 5:0 съдийски гласа, въпреки че й бе отнета точка във втория рунд.В категория до 50 килограма Чуканова ще се изправи срещу японката Ринка Киношита, бронзова медалистка от дветовното първенство. 

При най-тежките (+92 кг) Белберов ще срещне Мартин Макдона (Ирландия). Двамата трябва да стигнат до полуфиналите, за да вземат визи за Париж.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна