Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство, извършено на 21 октомври 2022 г. на улица в областния център. Обвинението е повдигнато срещу двама извършители, които са действали в съучастие.

Съдът проведе разпоредително заседание по делото за убийство, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура. Подсъдимите са обвинени в умишлено убийство по особено мъчителен начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди. 

Съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители - трима родственици на починалия и допусна за разглеждане в наказателния процес предявените срещу двамата подсъдими граждански искове за причинени неимуществени вреди - всеки в размер на 300 000 лева.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 27 юни, когато ще бъдат разпитани свидетели по делото.

Припомняме, че през октомври 2022 г. 52-годишен мъж беше намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите, той почина в болнично заведение. Назначената съдебно-медицинска експертиза тогава установи, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и че смъртта му е насилствена. По тялото му бяха открити множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна