Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама пострадали полицаи при безредици в края на мача между ЦСКА-София и ЦСКА 1948

Снимка: БГНЕС

Безредици възникнаха на Националния стадион "Васил Левски" и по-рано тази вечер, след като  фенове на ЦСКА-София, недоволни от очертаващата се загуба от ЦСКА 1948, нахлуха на терена малко преди изтичането на редовното време и се опитаха да се саморазправят с играчите.

Три минути преди края на редовното време запалянковци на домакините от Сектор "Г" навлязоха на пистата, изненадващо за многобройната полиция, която се намираше в зоната на Сектор "А" и това принуди главния съдия Драгомир Драганов да прекрати срещата за около 20 минути.

Последваха мелета, като беше пометено абсолютно всички пред озверялата тълпа. Захвърчаха всевъзможни предмети и най-вече седалки, счупени от трибуните. Публиката навлезе на терена. В последствие тълпата бе върната обратно. Полицията си послужи с лютив спрей, според информацията на БНР, за бъдат върнати отново на техните места.

При сблъсъците са били ранени двама полицаи. Това съобщиха за БНР от МВР. От там уточниха, че близо 100 са били фенове, които са нахлули на терена и са прекъснали футболната среща.


От МВР не дадоха към момента точна бройка на задържаните фенове. От вътрешното министерство обаче уточниха, че ангажимент за охраната на футболната среща между ЦСКА - София и ЦСКА 1948 на Националния стадион "Васил Левски" са имали частни охранителни фирми.

Благодарение на намесата на полицаите футболистите от двата отбора са успели да се приберат навреме в съблекалните.

Не е ясно колко сериозно са пострадали двамата служители от МВР и какво точно е тяхното състояние.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна