Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) вдигна титлата от ШЛ и пред своите фенове на страхотен празник в Мадрид

Реал Мадрид отпразнува титлата си в Шампионската лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Реал (Мадрид) отпразнува 15-ата титла в Шампионската лига, спечелена срещу Борусия (Дортмунд) с 2:0 на "Уембли" на 1-ви юни (събота). Ден по-късно играчите и щабът на "лос бланкос" минаха по улиците на Мадрид в открит автобус и ознаменуваха трофея. 

Те спряха на ключови места из испанската столица, като първо минаха през катедралата Алмудена, след което бяха приети в кметството на Мадрид. После започна големият купон с феновете, с които празнуваха на прочутия площад “Сибелес”, както и на клубния стадион “Сантиаго Бернабеу”, където беше най-голямото шоу.

"Искам да кажа едно нещо. Победата ни дава много щастие, но най-голямото щастие е начинът, по който го споделяме с вас. Прекарването на нощи като тази е грандиозно. Всички ще продължим да се борим заедно, да се състезаваме, да побеждаваме, да мечтаем. Този стадион е способен да генерира енергия, която ни позволи и ще ни позволи никога да не се отказваме, да правим неща, които може би са немислими дълго.", заяви старши треньорът Карло Анчелоти.


"Искам да ви благодаря за десетте незабравими години, от първия ден до сега вие ми дадохте много помощ, много любов и мога само да ви благодаря. Hala Madrid и аз те обичам.", сподели Тони Кроос.

"Много съм горд с целия отбор, с всички фенове, имахме сезон, за който да мечтаем. Работим за нощи като тази, като тази вчера. Ние сме кралете на Европа, на света, на Вселената... Горд съм, че съм капитан на този отбор и се надявам да продължим да творим история.", каза капитанът Начо Фернандес.

"Преди няколко седмици с бяхме тук с Ла Лига номер 36 и обещахме да се опитаме да се върнем с Европейската купа... и ето ни днес. Чувстваме се много горди да носим името на град Мадрид по целия свят, в продължение на 122 години, защото митът и легендата за нашия клуб отдавна нямат граници. Независимо от произхода, религиите или идеологиите на тези играчи те чувстват, че са част от най-обичания клуб в света и благодарение на Анчелоти вие спечелихте възхищението и привързаността на всички фенове на Реал Мадрид. Предизвикателство на следващия сезон е да се завърнем тук с Шестнадесетата титла", бяха част от думите на президента Флорентино Перес.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна