Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха две наркооранжерии в Тервел, задържани са трима

Две наркооранжерии са разкрити при специализирана операция, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на територията на област Добрич. Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е извършена от криминалисти и разследващи полицаи от Добрич, Тервел, Варна, служители на ГДБОП и експерти от Научно-техническа лаборатория.

В хода на специализираната операция на 31 май и 1 юни е проверен бивш животновъден комплекс в района на град Тервел, където в халета са открити две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 102 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологично оборудване за развитие на наркокултурата. Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса канабис.

Оборудване за изграждане на наркооранжерия е открито и в частен имот в с. Владимирово.

Други 119 саксии с наркотично растение са установени при претърсване на  гориста местност в землището на с. Бенковски.


Задържани са трима мъже – на 46, 33 и 68 години. С постановление на прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми, на 68-годишният е наложена мярка „подписка“, а за останалите двама - предстои внасяне на искане за  налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна