Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС отложи разглеждането на инцидентите в баража ЦСКА София - ЦСКА 1948

Фен на ЦСКА София вилнее на терена.
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарната комисия на БФС отложи за другата седмица разглеждането за инцидентите от баража за Лига на конференциите между ЦСКА София и ЦСКА 1948.

Членовете на комисията ще събират докателства по случая до петък и ще се произнесат на следващото заседание, обяви председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев.

Както е известно, двубоят на Националния стадион "Васил Левски" бе прекъснат за 20-ина минути в края заради нахлуване на привърженици на ЦСКА София от сектор "Г", които потърсиха саморзправа с играчите на своя отбор, недоволни от слабата игра. Полицията успя да овладее ситуацията и мачът се доигра, като завърши при резултат 2:0 в полза на ЦСКА 1948.

Очаква се Дисциплинарната комисия да наложи тежки наказания за ЦСКА със солидна парична глоба и лишаване от домакинство за няколко срещи.

"Засега няма решение на скандала. Имаме оскъдица от доказателства. Искаме обективни данни, данни от записите, от полицията. Има ударени лица. Отлагаме разглеждането на случая. До петък сме дали срок да съберем цялата информация. Може би в началото на следващата седмица ще се съберем и ще вземем решение. Делегатът Христо Ботев е ударен с предмет, ожулен е с мазилка по лицето. Има доклад от него. Това е категорично. Наказанията ще бъдат тежки, лишаването от домакинство при всички положения ще бъде за повече от една среща. Никога няма да докараме нормални зрители на стадиона при такива инциденти“, каза Кучев пред репортери.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна