Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калояна Налбантова ще бъде най-младата бадминтонистка на олимпиадата

Калояна Налбантова
Снимка: БФБадминтон/Start-Photo.bg

Със своите 18 години българката Калояна Налбантова ще бъде най-младата бадминтонистка на олимпийските игри в Париж, обясни нейният треньор Стилиян Макарски.

Родената на 6 март 2006 година спортистка от Първомай ще ни представя в дисциплината жени единично.

„Това че съм най-младата не ме притеснява, даже се радвам, че успях още на 18 да постигна този успех, защото занапред ще имам по-голям опит. Амбицията ми е да покажа всичко, което мога на корта в Париж, пък ако съм достатъчно добра, да спечеля мачовете си“, заяви Налбантова за БНР.

Бившата европейска шампионка за девойки ще участва евентуално на едно състезание преди да замине за Париж в края на месец юли.

„Ще участва на един турнир в Пазарджик под 19 години защото ни трябват точки и за ранглистата при девойките, но е малко под въпрос. Ще преценим доколко са ни нужни тези точки или е по-добре да продължим подготовката“, обясни Макарски за БНР.

Наставникът, който сам е бивш национален състезател, разказа и за очакванията си за представянето на Калояна в Париж.

Калояна и Стилиян Макарски

„Като цяло искаме да се готвим в София и ще наблегнем на това. Очакваният ми за Игрите са да спечелим поне една среща в групата и ако може и да излезе от нея. Това ще стане ясно след като излезе жребият. Най-важното за нея е да събере така необходимия опит и да има повече позитивни моменти от тук нататък“, коментира Стилиян Макарски.

Калояна Налбантова изравнява рекорда за най-млада българска олимпийка в бадминтона на Нели Недялкова-Ботева, която участва в Барселона през 1992-а на 18 години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна