Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж се барикадира и рани две жени с нож

Снимка: БТА

Мъж се е барикадирал в къща в село Рупци, община Червен бряг, и е ранил две жени с нож. Сигналът е подаден вчера около 19:12 часа.

Първоначалните данни сочат, че мъжът е с влошено психическо здраве, на 62 години, и е нападнал с нож двете жени на 73 и 76-годишна възраст, съобщиха от ОД на МВР - Плевен.

Дошлите на мястото полицейски служители открили счупени домакински съдове и потрошено имущество. Мъжът е отказал да изпълни полицейско разпореждане и се барикадирал в лятна кухня с едната от жертвите си. За да преодолее съпротивата му полицай е произвел изстрели в безопасна посока.

Органите на реда успели да влязат в помещението и да изведат 62-годишния с белезници. И на двете жени е оказана медицинска помощ.

73-годишната е настанена в болнично заведение в Плевен, без опасност за живота. Извършителят е транспортиран до УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен и настанен в клиника без опасност за живота.

Задържан е за 24 часа и е осигурена полицейска охрана в болничното заведение.

На местопрестъплението е извършен оглед и са иззети веществени доказателства, съпричастни към деянието. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана РП – Плевен.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна