Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Чепеларе посреща гостите си с нов туристически маршрут

7
Снимка: Община Чепеларе

През това лято гостите на община Чепеларе ще могат да разнообразят ваканцията си сред красивата природа на Родопите с още един планински маршрут. Става дума за новата туристическа пътека "Пещерната лаборатория, Старата граница, пещера Топчето, пилон Рожен, изворите на река Чепеларска", която е реализирана по инициатива на Музея на родопския карст в град Чепеларе.


Кръговият маршрут започва от разклона за стария път за с. Левочево и е с обща дължина около 9 километра. Той е лек и приятен за разходки както пеша, така и с колела или с джип сафари, като преминава през няколко интересни и емблематични места за Родопа планина.


Първата спирка е пещера "Сбирковата",  използвана в миналото за подземна лаборатория от пещерния клуб в гр. Чепеларе. Пътеката минава покрай пещера "Топчето", стига до местността "Рожен", както и до изворите на река Чепеларска. От там, след около 20 мин. маршрутът завършва на изходна точка. Маркировката е с червен цвят, а обектите по маршрута са обозначени с информационни табла.

Вижте още: 

Снимки: Община Чепеларе

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна