Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емилиано Мартинес е готов на всичко, за да участва на Игрите в Париж

Емилиано Мартинес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят на аржентинския национален отбор по футбол Емилиано Мартинес заяви, че е готов дори да се стигне до конфликт с клубния му отбор Астън Вила, за да осъществи желанието си да играе на олимпийските игри в Париж, предаде Франс прес.

"Винаги слагам националния отбор на Аржентина на първи план. Ако трябва да се боря с клуба ми, ще го направя", каза световният шампион от Катар 2022 Мартинес пред пресата в страната си, където националният тим ще изиграе две контроли преди старта на Копа Америка на 20 юни в САЩ.

"Най-важна е Копа Америка, след това са олимпийските игри. Мечтата ми е да спечеля златен медал", добави вратарят,  "Голямото ми желание е да играя в Париж, но това не зависи само от мен", каза още Мартинес.

31-годишният вратар иска да бъде един от тримата футболисти над 23 години, които имат право да играят на олимпийския турнир. Аржентина е бил два пъти олимпийски шампион - в Атина през 2004 и в Пекин четири години по-късно.

Не е изключена възможността на олимпиадата да играе и Лионел Меси, като има разговори между него и селекционера на националния тим Хавиер Маскерано. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна