Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само Септември (София) има проблеми с лиценза в Първа лига

БФС
Снимка: БГНЕС

Септември (София) единствен от клубовете в елита все още няма потвърден лиценз, но от БФС уточниха, че очакват предоставяне на документи, които да докажат изпълнението на критерии. 

Всички останали клубове от Първа лига са взели лиценз или за УЕФА, или вътрешен. Това се отнася и за новака Спартак (Варна). Септември (София) завърши на 2-о място в класирането на Втора лига и то му дава право на участие в най-високото ниво от новата кампания.

Във Втора лига за момента също не се очертават проблеми, като на по-късен етап ще има решение за новите членове, които идват от четирите трети лиги.

Предстои разглеждането на документите за лиценз на клубове, класирани за участие от Трета във Втора професионална футболна лига както следва:  ФК Фратрия (Варна) – класиран от Североизточна Трета лига във Втора лига; ФК Локомотив (ГО) - класиран от Северозападна Трета лига във Втора лига; ФК Миньор (Перник) - класиран от Югозападна Трета лига във Втора лига; ФК Несебър - класиран от Югоизточна Трета лига във ВПЛ.

Решенията на Лицензионната комисия ще бъдат разгледани на редовното заседание на Изпълнителния комитет на БФС, след което ще бъдат официално обявени.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна