Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зафиров: БСП би подкрепила експертен кабинет

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров
Снимка: БГНЕС

Пред БНТ от БСП обявиха, че биха влезли в преговори за съставяне на експертен кабинет с мандата на първата политическа сила след изборите - ГЕРБ-СДС. 

Заместник-председателят Атанас Зафиров допълни, че партията няма да подкрепи правителство, оглавявано от Бойко Борисов.

"Възможно е да подкрепим кабинет, стига този кабинет да отговаря на вижданията и жалоните, които БСП поставихме в предизборната кампания. Не знам дали сегашният кабинет е най-удачният пример, тъй като е ясно, че е доминиран в голяма степен от една политическа сила. Но, експертен кабинет, равноотдалечен от всички политически партии, с програма, с ясен времеви мандат - бихме подкрепили", каза зам.-председателят на социалистите в интервю за Нова тв, като уточни: 

"Казвам това с цялата условност, че решението ще бъде взето демократично и по Устав – от Националния съвет и парламентарната група", каза зам.-председателят на БСП. 

По думите му един такъв кабинет трябва да бъде подкрепян от всички политически сили. 

"Едни нови избори рискуват тотална делегитимация на парламентаризма, рискуват да бъдат родени истински политически чудовища. На тези избори само го видяхме загатнато – на следващите има опасност да се родят", заяви Атанас Зафиров. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна