Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев: Очевидно показваме резултати и когато нямаме присъствие в местната власт

Томислав Дончев на брифинга в централата на ГЕРБ - 14 ноември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев подчерта на първата пресконференция на ГЕРБ след предсрочните парламентарни избори на 9 юни, че победата е важна за партията предвид връщането на подкрепата в градове, където "е трудно да се каже, че сме се представители убедително на местните избори".

"Тук ще маркирам: Видин, Пазарджик, Благоевград, Шумен, Добрич, Русе. Това е още един аргумент на една "опорка", въртяна на години наред - че добрите ни резултати в страната са заради това, че имаме присъствие в местната власт. Очевидно е, че може да показваме добри резултати и когато нямаме присъствие в местната власт! Подобен анализ може да се направи и за София".

Преференциалният вот показва качеството на кандидатите, които сме излъчили, подчерта той и даде за пример победата на Рая Назарян в конкуренция с Лена Бориславова. "Още по впечатляващ е челният сблъсък на Георг Георгиев и Кирил Петков в Перник, където Георг има 2 пъти повече преференции.

"В 174 общини печели ГЕРБ-СДС. В 77 - ДПС, в 8 - БСП, Възраждане - в 4 ПП- в 3. И тук имаме добър повод за анализ, защото ако броим резултатите в София за победа, другите две общини са Хитрино и Грамада, които категорично се оформят като центрове на либералната общност".
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна