Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силата на жените чрез изкуството в изложбата "Контакт" на Елина Кешишева

Мориел Георгиева, Елина Кешишева, Велин Манов и Нора Христова
Снимка: Ани Петрова

Изложбата "Контакт" в галерия One на световно известния фотограф Елина Кешишева е вдъхновена и посветена на жени, преживели насилие. Заедно с фондация "Импрув" те призовават за промяна чрез свързване със света на другите.

Кешишева представя своя човешки и творчески интерес към темата за силата на жените и тяхното умение да преминават от слабо в силно състояние, предавайки тази сила чрез контакт с хората около себе си. Вместо модели, този път пред обектива на Кешишева застават жените, които са преминали през нелекия път на тази промяна.

Аналоговите фотографии в "Контакт" разкриват магически сцени. Като горски нимфи, жените танцуват, държат се за ръце и предават своята енергия чрез контакта една с друга.

Изложбата включва и въздействаща видеоинсталация от визуалния артист Виктор ПоповЕкспозицията цели да напомни, че промяната се ражда от контакта и допира до света на другия.

Изложбата продължава до 14 юли.

Велин Манов разисква в "Артефир" как изкуството спасява жените, преживели насилие, и как те намират своя път да продължат напред с фотографа Елина Кешишева, оперативния директор на фондация "Импрув" Нора Христова и Мориел Георгиева.

Подробностите чуйте в звуковия файл:


Снимка: Ани Петрова

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна