Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Цонев: Хората искат стабилност, а не повече избори

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

"Хората искат стабилност, решаване на техните проблеми. Това са проблемите на повишаване на доходите, на работните места, на сигурността на страната, на икономическия растеж. Няма как решаването на тези проблеми да стане в политическата криза, в която е страната в последните 3 г. Трябва да се състави стабилно мнозинство и да се излъчи стабилно правителство с хоризонт 4 години". Това заяви по време на откриването на 50-ото Народно събрание Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС.

Той благодари на хората, които са се доверили на партията и увери, че Движението няма да ги поведе. Заместник-председателят на ДПС посочи, че при посещенията си на терен представителите на партията му са чули и ясната позиция на гражданите, че не искат повече нови избори.  

"Между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, дневният ред на обществото не е дневният ред на политиците. Хората не искат нови парламентарни предсрочни избори", настоя Цонев.

"Българите в голямата си част потвърждават евроатлантическия избор на България", отбеляза Цонев и посочи, че гражданите са силно разтревожени за сигурността си. 

"За нас от ДПС изборът на евроатлантизма е екзистенциален избор за гражданите и за родината", подчерта още той. 


По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна