Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриан Антонов се призна за виновен за смъртта на Ани и Явор

Адриан Антонов
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Делото за смъртта на Анна- Мария Малчева и годеника ѝ Явор Стоянов, които загубиха живота си миналия май на пешеходна пътека на столичния булевард "Сливница", ще се гледа по съкратената процедура. До това се стигна, след като подсъдимият, причинил смъртта им по непредпазливост - Адриан Антонов, се призна за виновен. Финалните пледоарии ще са на 4 юли.

С признанието си Антонов се съгласява с всички събрани доказателства, включително и с тези, установяващи, че е шофирал с близо 106 км/ч и вместо да спре на пешеходната пътека, е прегазил Ани и Явор.

Възползвайки се от законовата възможност за съкратено следствие, 19-годишният мъж си осигурява и намаляване с една трета на наказаниет, което означава, че наказанието на призналия се за виновен за причиняване на смърт на пътя по непредпазливост, ще бъде редуцирано с една трета,

Още в съдебната зала родителите на Ани не скриха разочарованието си, а на излизане майка ѝ и баща ѝ казаха само: 

"Всичко очакваме, засега нямаме коментари…но знаете какво означава съкратено следствие…".

На 4 юли - преди финалните пледоарии, които предшестват и присъдата, която ще постанови Софийският градски съд, ще бъдат изслушани двама свидетели във връзка с личността на Адриан. Преценката на характеристичните данни на подсъдимите е важен елемент  при определяне размера на наказанието. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна