Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Радев, и Главчев ще участват в Срещата на върха на НАТО

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър.

Срещата ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон. 

Решението на кабинета за състава на делегацията ни във вашингтонската юбилейна 75-та среща на Алианса се очаква да бъде взето още на следващото правителствено заседание. Така ще стане ясно кой е определен за ръководител на националната ни делегация.

Форумът ще се проведе от 9 до 11 юли, а решенията, които ще бъдат взети от страните-членки предполагат изпълнение на дългосрочни ангажименти от съюзниците с особен акцент към инвестициите в отбрана на всяка страна член и дългосрочната подкрепа за Украйна и финансовото обезпечаване.

Това припомнят и днес от правителството, като още снощи с този аргумент Димитър Главчев изпрати писмото до народните представители с искане те да се произнесат по целесъобразност за нивото на участие на страната ни най-късно днес.

Искането на Главчев обаче не влезе в официалния дневен ред на депутатите. Те коментираха темата само в кулоарите на парламента, след което идва и съобщението от кабинета за съвместното участие във форума на високо ниво, както от служебния премиер и външен министър, така и от държавният ни глава.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна