Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборците в Гърция са в готовност за пожари

Снимка: Ройтерс

Пожарите в Гърция са овладени и ограничени. Рискът от нови огнища обаче остава и днес, предупредиха от Гражданска защита.

Пожарникари и доброволци успяха да ограничат разпространението на огъня в Кератеа - квартал на Атина. Продължават да гасят малки огнища, разпалени от вятъра. Евакуираните жители  не се допускат да се върнат по домовете си. Все още има риск, казаха от Гражданска защита.

На остров Евия, който се намира в южната част на страната, са опожарени гори, засегнати са къщи и напълно изгоря склад за зехтин. Затворени остават пътищата около района на огъня поради гъст дим и слаба видимост.

Пожарът до Комотини в Северна Гърция също е под контрол на огнеборците. Все още има няколко огнища, разпалени от силния вятър. Забранено е движението на хора и автомобили в района.

След двудневна борба с огъня на остров Андрос, пожарът е локализиран  и няма заплаха огънят да навлезе в населени места.

За днес властите предупреждават, че отново остава голям риск от нови пожари. Температурите остават високи - на места, предимно на островите в Егейско море, духа силен вятър.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна