Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ван Дайк не се притеснява от критиките в Нидерландия

Ван Дайк (вдясно) е изпреварен от френския нападатал Жиру.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на нидерландския национален отбор по футбол Върджил ван Дайк приема критиките към неговия тим за неубедителната игра до момента на европейското първенство, въпреки че "оранжевите" имат четири точки от възможни шест в група D.

Нидерландците победиха Полша с 2:1 в първия си мач в Хамбург и направиха нулево реми срещу Франция във втория си мач в Лайпциг.

"Срещу Полша играхме добре 60 минути и създадохме много положения“, каза ван Дайк пред репортери. 

"Но ние също бяхме под напрежение. Срещу Франция бяхме по-компактни като отбор. Да запазиш мрежата си суха срещу световния вицешампион е добре. Но във владението на топката бяхме много слаби", каза още ван Дайк.

Нидерландският отбор беше подложен на критики от телевизионни експерти и журналисти във вестниците след мача срещу Франция, но Ван Дайк не е притеснен.

"Всеки има право на собствено мнение, това е добре. Не ме притеснява, това е част от футбола. Ако ме дразнеше, щях да имам много неприятен живот. Очакванията са големи, също и от нас самите. Имаме добър отбор; искрено го мисля. Искаме да го покажем в големите мачове. След мача с Франция ние като играчи ясно си казахме какво трябва да се подобри.

Можем и трябва да се справим по-добре, отколкото срещу Франция. Все още можем да постигнем нещо голямо на това европейско първенство", коментира още ван Дайк.

Нидерландците, които почти сигурно ще се класират за осминафиналите, завършват груповата фаза с мач срещу Австрия в Берлин във вторник.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна