Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Гвоздейков е разпоредил проверка на случая с дублирани билети в нощния влак София-Бургас

Георги Гвоздейков
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков е разпоредил проверка на случая с нощния влак от София до Бургас, който в петък е превозвал пътници с дублирани билети, а голяма част от хората са пътували прави в коридорите на влаковата композиция. 

Транспортният министър е провел среща с ръководството на железниците и е заявил, че е абсурдно пътници със закупени билети да пътуват по този начин заради някой, който не си е свършил работата. 

От БДЖ са обяснили, че проблемът с композицията е поради факта, че тя е без задължителна резервация, спиране на обслужвани гари и там пътниците закупуват билетите директно от кондукторите във влака. Така те нямат връзка с билетоиздаващата система. 

Поради тази причина от БДЖ ще започнат поетапно да оборудват влаковете с електронни устройства за продажба на билети и очакват изцяло да решат проблема. Такива устройства вече работят пилотно по линията София - Видин и предстои още 140 да бъдат въведени, като приоритетно ще се оборудват най-натоварените композиции. 

От БДЖ са заявили пред министъра, че с допълнителен вагон ще бъде увеличен съставът на нощния влак от София до Бургас, а от 29 юни ще има още един влак по същото направление. 

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна