Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват има ли виновни за смъртта на британеца в болница

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство по повод смъртта на британския гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност – съобщават от държавното обвинение.

67-годишният британец е починал на 19 юни в отделението по токсикология на болничното заведение, където е бил приет същия ден. Установено е, че на 18 юни 2024 г., вечерта, той е потърсил лекарска помощ в болницата, където е бил прегледан и освободен.

Малко по-късно пациентът се е върнал в болничното заведение, като е настоявал отново да бъде прегледан. Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна фирма, ангажирана със сигурността на болницата.

Така възникнала конфликтна ситуация между британеца и охранителите, като един от тях го бутнал на земята. Пристигналият на място полицейски екип установил, че пациентът е бил в съзнание.

Впоследствие той е бил приет в Отделението по токсикология в болницата, където е починал в ранните часове на 19 юни 2024 г.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването - разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е тройна съдебномедицинска експертиза.


По публикацията работи: Стоян Терзиев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени