Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Роналд Куман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре. 

Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза.

Депай беше обект на критики, след като не успя да отбележи в първите два мача на Нидерландия от турнира. След слабото му представяне при равенството 0:0 с Франция имаше призиви Воут Вегхорст да бъде титуляр срещу Австрия.

Вегхорст влезе от пейката, за да вкара победния гол в първия мач на Нидерландия срещу Полша (2:1). 

Куман се зарече да запази вярата си в играча, който смята, че е съществена част от кандидатурата на Нидерландия да спечели Европейско първенство за първи път от 1988 година.

„Мемфис има голяма стойност за отбора. Той играе много добре. Този отбор има крайна нужда от него. Те трябва да му дадат топката. Разбира се, че ще бъде в титулярния състав. Мемфис може да играе. Той имаше много контузии. Разбира се, трябва да играе по-добре, това е ясно за всички нас“, каза Куман на пресконференция.


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна