Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национално ученическо състезание за справяне в кризисни ситуации

Снимка: МВР

Ученици от шести и седми клас от цялата страна представят днес във Велико Търново знанията и уменията си за справяне в различни кризисни ситуации за защита при бедствия и аварии. За откриването на 20-ото национално ученическо състезание е поканен Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

За трета поредна година Велико Търново събира 112-те най-добри ученици от доброволните отряди в страната за националното състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Около паметника на Асеневци шестокласниците и седмокласниците ще покажат уменията си – практически и теоретични, в четири дисциплини – земетресение, наводнение, радиация, БЧК и долекарска помощ.

В последните години сме изложени на все по-тежки, все по-интензивни, все по-неочаквани понякога бедствия, така че е изключително важно учениците да бъдат активни и подготвени, за да помогнат и на себе си, и на хората около тях, когато се случи такава ситуация, поясняват от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, организатор на ученическото състезание.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна