Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на обществените консултации по актуализацията на Интегрирания национален план "Енергетика и климат"

Планът е изготвен от МОСВ
Снимка: БГНЕС

Започват обществените консултации по актуализацията на Интегрирания национален план "Енергетика и климат", изготвен от Министерствата на енергетиката и на околната среда и водите.

Националният интеграционен план за енергетика и климат е задължителен стратегически документ за всяка една от страните-членки на ЕС след обявяването на Зеления пакт и приемането на пакета "Чиста енергия за всички европейци".

Плановете трябва да отговарят на три цели - намаляване на въглеродните емисии, увеличаване дела на ВЕИ и постигане на по-висока енергийна ефективност. 

В средата на месец юни Министерството на енергетиката и Министерството на околната среда и водите публикуваха проект на Интегрирания план в областта на енергетиката и климата, който сега се предлага за обсъждане в различни формати на заинтересованите страни.

Основните акценти в днешната кръгла маса са избраната стратегия за намаляване на въглеродните емисии; сигурността на енергийните доставки, ефектите и промените за енергийния бизнес за периода до 2030 г.

В събитието ще участва зам.-министърът на енергетиката Красимир Ненов.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна