Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локализиран е пожарът в една от изоставените казарми в центъра на Велико Търново

Снимка: Здравка Маслянкова

Локализиран е пожарът, който възникна привечер в една от изоставените казарми до Областната управа и Агенцията по приходите в центъра на Велико Търново. Предполага се, че пожарът е причинен от клошарите, които незаконно обитават сградата. Няма пострадали хора.

Порутената стара казарма е запалена около 17.00 часа този следобед. Тя е на метри от областната управа и Агенцията по приходите в центъра на Велико Търново.

"Дим видяхме. Попадахме сигнал на 112. Дойдоха от пожарната", разказа служителка на приходната администрация.

Пожарът беше овладян бързо. Предполага се, че той може да е бил причинен от самонастанили се в сградата клошари, коментира Мариана Христова, говорител на ОДМВР Велико Търново:

"Запалила се е постройка, обитавана от бездомници, в която са събирани отпадъци. Няма пострадали".

Пожарникарите многократно са предупреждавали община Велико Търново, чиято собственост е старата казарма, в която преди години се помещаваха Бюрото по труда и Общинската данъчна служба, да обезопасят сградата и да направят достъпа до вътрешността ѝ невъзможен, но това не е направено.

Това е поредният пожар в старите казарми в центъра на Велико Търново. При един от тях изгоря част от покрива на една от сградите.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна